Miért fontos a tető karbantartása?

Tetőszigetelés, utólagos vízszigetelés

Miért elengedhetetlen a tető karbantartása bizonyos időközönként?

Ha egy tető karbantartása szükséges, minden esetben azt javasoljuk, hogy forduljon egy profi bádogos szakemberhez. Rengeteg tetők felújításával vagy tetők fedésével foglalkozó cég ajánlja szolgáltatásait. Azonban sok esetben ezek a cégek az adott problémára egyetlen megoldásként, a tető teljes cseréjét fogják javasolni. Nyilván adódnak esetek, amikor a szóban forgó probléma kivitelezéséhez a teljes tető cseréje lesz szükséges. Cégünk azonban az ingyenes helyszíni felmérés folyamán igyekszik egy Önnek is valóban optimális megoldást találni. Csapatunk fő profilja a tetőfedés. Emelett azonban egy tetőfestés nem csak esztétikailag dob a régi, rongálódott, megfakult tetőn. A cégünk által alkalmazott technológia segítségével otthona újra lenyűgözővé válhat és természetesen annak élettartama is meghosszabbodhat.

Egy megfelelően karbantartott tető biztonságos és megbízható otthont fog tükrözni. Az elhanyagolt tető azonban nem csupán, hogy csúnya látványt nyújt, de azt is jelzi, hogy a jövőben gondok adódhatnak otthonában és esetlegesen nem várt kiadásokkal kell számolnia.

Miért fontos a tető tisztítása?

 

Számtalan háztulajdonos nem tisztítja vagy éppen nem rendszeresen tisztítatja a tetőjét. A tiszta tető nem csupán esztétikai szempontok miatt fontos. A tetőn keletkezett por és jelentéktelen szennyeződés nem okoz sok problémát. Lehet, hogy esztétikailag nem mutat majd jól, de ezek a legtöbb esetben nem eredményeznek majd komolyabb problémákat. Az eső rendszeresen lemossa a tetőről a könnyebb port, a szennyeződéseket és a leveleket.

Nem szabad viszont figyelmen kívül hagyni azt, ha a tetőn megfog telepedni valami. Ilyen mondjuk a moha, a penész és a zuzmó. Ezen lerakódott szennyeződéseket az eső sem fogja megtisztítani. A tetőn kialakult ilyen jellegű szennyeződések hosszabb távon károsíthatják a cserepeket, a palát és összességében a tető szerkezetét.

Miért nem érdemes hanyagolni a tető mosását?

 

A tető tisztításának az elhanyagolásával és a tetőn kialakult szennyeződések figyelmen kívül hagyásával növeljük többek között annak az esélyét, hogy a tető felületén található csapadék a szennyeződések végett nem folyik rendesen le. Tehát ezek a szennyeződések megfogják és megtartják a keletkezett csapadékot, nedvességet. Ez hosszú éveken keresztül akár a tető szerkezeti elemeire is kiterjedhet és jelentős károkat okozhat a tető faanyagában és akár szivárgás is kialakulhat.

A rendszeres tetőmosás már csupán önmagában is hozzájárulhat a tető állapotának a védelméhez. Ugyanis egy tetőtisztítást követően mindenképpen akár már szemmel is jobban ellenőrizhetőek és ezáltal könnyebben felfedezhetőek a tető esetleges gondjai. Mondjuk ha az ereszcsatornái a szokásosnál sűrűbben eltömődnek vagy túlcsordulnak. Ha mohás a tető, akkor bekövetkezhet, hogy mohadarabok fognak beleesni és eltömítik. Lehetséges, hogy a cserép túl sok vizet ereszt az ereszcsatorna egyik területére, ahelyett, hogy egyenletesen vezetné el a tető területén. Foltokat is észlelhet a belső mennyezeteken, abban az esetben ha a csempe beengedi a vizet. Ha gondoskodik a rendszeres tető karbantartás folyamatáról, akkor könnyebben felismerheti a problémákat és korrigálhatja azokat.

A tető folyamatos karbantartásával az otthonunk értékét is jelentősen növeljük. Nem lényegtelen szempont ez abban az esetben ha mondjuk az otthonunk eladásán gondolkodunk. Ha a tető koszos, moha található rajta, vagy fekete penészcsíkok, akkor az biztosan csökkenti akár annak az esélyét is, hogy sikeresen eltudjuk adni a házat.