Bádog vagy hagyományos cseréptető?

tetőfedés, tetőfedő

A tető az egyik legfontosabb elem

, mely a perzselő melegtől és a heves esőzésektől védelmet nyújt otthonunk számára. Mindannyian szeretnénk egy biztonságos környezetet, egy szép ingatlant birtokolni, ezzel egy időben megóvni családunkat és otthonunkat a vihar és egyéb károktól. A ház több, mint egy épület, egy menedék, ahová bármikor elvonulhatunk, egy hely, ahol a családunk elkezd álmokat, terveket szőni.

Manapság már nem csak azt kérjük az ácsoktól, hogy készítsenek egy, a ház tervezője által rajzolt, jóváhagyott tetőt. Amikor egy kivitelezővel találkozunk, a lehetőségek tárházának köszönhetően arra vagyunk kíváncsiak, melyik a legtartósabb, legstrapabíróbb tetőfedőelem, melyikkel tudunk a fűtésszámlán spórolni, vagy a ház értékén növelni.
Személyes döntés, hogy bádog– vagy cseréptetőre esik a választás, azonban mielőtt bármire rábólintunk, nem feledkezhetünk meg olyan fontos kérdésekről, mint a ház elhelyezkedése, az éghajlati viszonyok, és a büdzsé – sokszor megesik, hogy a hőn áhított tető nem fér bele a keretbe. Ilyenkor fontos egy tetőfedő szakember véleménye, tanácsai, hogy lesz esztétikus, mégis minden igényt kielégítő, profi tetőszerkezetünk. Hazánkban a két leggyakoribb választás alapanyagát tekintve a bádog (cserepeslemez, állókorc) – és a cseréptető.

Íme néhány pro és kontra érv, hogy segítsünk Önöknek is a választásban!

Tartósság és ellenállás: a betoncserép „teljesítményben” bizonyítottan felülmúl minden egyéb tetőfedőelemet. Élettartamát tekintve több, mint 50 év, a bádogelemekkel ellentétben, amik 30-40 évet bírnak csak. A betoncserép ellenáll a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is. A só, a hőmérsékletingadozás azonban a bádogelemeket könnyebben károsítja, terhelés hatására törnek, horpadnak.

Mindkettő energiatakarékos, azonban, ha választani kell a kettő között, a betoncserepek azok, amik hozzájárulnak a belső hő szabályozásához is (a hőmérséklet hatására sem melegednek fel vagy hűlnek le gyorsan), ezáltal még több energiát spórolnak meg nekünk.
Designt és stílust tekintve a bádogelemek népszerűbbek, az építészek és építtetők előszeretettel alkalmazzák a modern és minimál stílus kivitelezéséhez. Az esztétikus megjelenés, a modernkori tető miatt az ingatlan értéke is ezzel párhuzamosan milliókkal emelkedik.
A hiedelmekkel ellentétben a bádogtetők javítása ugyanúgy költséges, akárcsak a cserepes tetők karbantartása. Néhány év után ugyanis elkezd kopni a színük, sérülés vagy elszíneződés esetén azegész cserepeslemezt el kell távolítani. A betoncserepek repedezésénél, kopásánál elég egyetlen darabot cserélni, helyettesíteni.

A bádogtetők készítése magas szakértelmet igényel,

így nem is mindegyik tetőfedő cég foglalkozik vele, a felszerelésük jóval költségesebb, mint a cserepek felhelyezése. Ha tehát tetőfedőanyag cseréjére adjuk a fejünket, vagy házépítés előtt állunk, mindig alaposan járjunk utána, melyik fedőanyag a legmegfelelőbbek az adott éghajlati viszonyokhoz, melyek képviselik a legjobban a mi stílusunkat, és melyik az a mesteremberek által készített tetőfedés, mely ár, érték arányban a legjobban kedvez nekünk.

ács, ácsmunkák, ács munkák, tetőfedés, tető, tetőfedés tetőcseréppel, tetőfedés cserepes lemezzel, állókorcos fedés, zsindelyes, trapéz, rézlemezes fedés, Budapest, tetőfedő Budapest, Pest megye, Fót, Dunakeszi, Vác, Gödöllő, Mogyoród, Veresegyház, Vecsés, Érd, Szigetszentmiklós, Maglód, Csömör, Szentendre, Budaörs, Budakeszi